MBA

Έναρξη: 1/2/2011 12:00 πμ
Λήξη: 1/2/2013 12:00 πμ
Τρόπος διεξαγωγής: Distance Blended Learning
Διάρκεια: 12 - 24 μήνες
Εισηγητής:
Κόστος συμμετοχής:  €
CeMS
Τηλέφωνο 210 9248356
Διεύθυνση Ανδρούτσου 6
Χάρτης πρόσβασης Χάρτης πρόσβασης

Περιγραφή

Το αυθεντικό (Chartered) Βρετανικό Πανεπιστήμιο Heriot-Watt που έχει ιδρυθεί το 1821 (λίγο πριν την ίδρυση του ελληνικού κράτους) συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Σκωτίας. Το Heriot Watt ήταν πάντα Πανεπιστήμιο, δηλαδή δεν αποτελεί μετεξέλιξη κάποιου πρώην Τεχνολογικού Ιδρύματος αντίστοιχου με τα ΤΕΙ (Polytechnic) που "προβιβάσθηκε" υποχρεωτικά και ξαφνικά, με την κατάργηση του θεσμού των Polytechnics. To Edinburgh Business School κατέχει σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια το τίτλο του πλέον δημοφιλούς (Νο 1) Ευρωπαϊκού ΜΒΑ στον κόσμο (Financial Times, 2007, 2008, 2009) ενώ με βάση και την τελευταία αξιολόγηση των Financial Times (FT 2010, http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba) το ΜΒΑ του Edinburgh Business School είναι το κορυφαίο παγκοσμίως. Επίσης, η τελευταία έρευνα της Guardian για σπουδές σε θέματα Business and Management Studies κατατάσσει το Πανεπιστήμιο στη 19η θέση (σε σύνολο 120 Πανεπιστημίων), διάκριση εξαιρετικά σημαντική.

Ύλη σεμιναρίου

Κατηγορία: MBA

Για την αίτηση θα χρειαστούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 • Πτυχίο Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή αναλυτική βαθμολογία ή Επαγγελματικό δίπλωμα (υπό όρους)
 • Βιογραφικό σημείωμα
 • Δύο συστατικές επιστολές
 • Αίτηση εγγραφής συμπληρωμένη

Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία, οι σημειώσεις, οι ασκήσεις, τα case studies, η πρόσβαση στην κεντρική βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου με προσωπικό κωδικό για κάθε σπουδαστή, τα εξέταστρα καθώς και η δυνατότητα δανεισμού βιβλίων από συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ευελιξίας στις πληρωμές όπως επίσης και δυνατότητες αυτοχρηματοδότησης.

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιο τρόπο, που επιτρέπουν στο σπουδαστή να προσαρμόζει τις σπουδές του στις μεταβαλλόμενες εργασιακές και προσωπικές του καταστάσεις ή ανάγκες.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Kέντρο Eυρωπαϊκών Σπουδών Διοικήσεως (CeMS), τηλ. 210 9248356 και www.cems.gr, info@cems.gr.

Επιπλέον στοιχεία - παρατηρήσεις

Σημαντική σειρά πλεονεκτημάτων συγκεντρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΜΒΑ του Edinburgh Business School (EBS) του Heriot Watt University Εδιμβούργου που το καθιστούν ασυναγώνιστο γι’ αυτό κατατάσσεται κάθε χρόνο ως το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές ΜΒΑ στον κόσμο και πρώτο στον κατάλογο των Financial Times. Το ΜΒΑ/ EBS προσφέρεται στην Ελλάδα από το CeMS (Centre of European Management Studies). Τα πλεονεκτήματα αυτά είναι:

 1. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους έμπειρους καθηγητές του Edinburgh Business School του Heriot Watt University Εδιμβούργου, που κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων και στην Ελλάδα (ΤΑ ΝΕΑ, 26/09/2009).
 2. Ο συνδυασμός των μαθημάτων και το περιεχόμενό τους ανανεώνονται πολύ συχνά, ώστε να καλύπτουν και τις πιο πρόσφατες γνώσεις και ν’ ανταποκρίνονται στους επίκαιρους προβληματισμούς και τις προκλήσεις και γι’ αυτό παρουσιάζουν εξαιρετικό πρακτικό ενδιαφέρον.
 3. Η ποιότητα των προγραμμάτων διασφαλίζεται από το QAA – Quality Assurance Agency που ελέγχει μόνο Πανεπιστήμια (και όχι από το BAC που είναι αρμόδιο για κατώτερες βαθμίδες εκπαίδευσης).
 4. Η δομή του προγράμματος και οι απαιτήσεις του διευκολύνουν τους φοιτητές στην πρόοδό τους και καταλήγει σε υψηλό βαθμό επιτυχίας και ταχεία αποπεράτωση των σπουδών.
 5. Το επίπεδο επιτυχίας των φοιτητών υποβοηθείται πολύ σημαντικά από την δυνατότητα συχνής αυτοαξιολόγησης που εμπεριέχεται στην ύλη.
 6. Η υποστήριξη τοπικά είναι εξαιρετική, μέσω της αξιοποίησης του «συστήματος ολικής εξυπηρέτησης» που είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008 και αφορά την απόλυτη υποστήριξη και την καθοδήγηση/ συμβούλευση από έμπειρα στελέχη σχετικά με τον αποτελεσματικότερο χειρισμό των λειτουργικών θεμάτων για την επιτυχή και ταχεία εξέλιξη των σπουδών.
 7. Τα δίδακτρα καθορίζονται από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο όχι από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο με κερδοσκοπικά κριτήρια και γι’ αυτό είναι πολύ χαμηλά και χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση και κρυφά κόστη.
 8. Η αξία του προγράμματος. Κατά τα δύο τελευταία χρόνια η τιμή της λίρας Αγγλίας (£) έχει διολισθήσει και συνεπακόλουθα το σύνολο των διδάκτρων που είναι εκφρασμένα σε € έχει πέσει μεταξύ 20 και 30%.
 9. Η τιμή του προγράμματος στην Ελλάδα μάλιστα είναι κατά 41% φθηνότερη έναντι του αντίστοιχου προγράμματος πλήρους παρακολούθησης στο Εδιμβούργο, παρότι υπάρχει η πρόσθετη υποστήριξη του CeMS στην Ελλάδα.
 10. Σε σύγκριση με άλλα, έστω και χαμηλότερης αξίας, η τιμή του ΜΒΑ του EBS είναι πολύ ελκυστική και μέχρι και 8.000 € χαμηλότερη!!
 11. Αναγνωρισιμότητα και Ελκυστικότητα. Στον κόσμο των επιχειρήσεων το Edinburgh Business School κατέχει περίοπτη θέση αφού το 40% των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο με βάση την κατάταξη Fortune 500, έχουν στο δυναμικό τους αποφοίτους του προγράμματος ΜΒΑ.
 12. Διεθνής και διαρκής καταξίωση. Τον Απρίλιο του 2010 (όπως το 2009 και 2008) η έγκριτη εφημερίδα Financial Times σε σχετική λίστα κατέταξε το Edinburgh Business School ως το πλέον (Νο 1) δημοφιλές πρόγραμμα ΜΒΑ στον κόσμο (http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/online-mba).

Η ευελιξία είναι καίριο δομικό στοιχείο των προγραμμάτων που παρουσιάζεται ως:

 1. Ευελιξία χώρου, καθόσον δεν απαιτείται μετάβαση και διαβίωση στη Μεγ. Βρετανία για να σπουδάσει κάποιος σ’ ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο, αλλά αντίθετα σπουδάζει από τον προσωπικό του χώρο.
 2. Ευελιξία χρονική, αφού ρυθμίζει τις σπουδές του χρονικά όπως βολεύει τον ίδιο, ανάλογα με τις εκάστοτε υποχρεώσεις του.
 3. Ευελιξία ταχύτητας ή ρυθμού εφόσον επιλέγει ο ίδιος τον φόρτο εργασίας που θα δεχτεί και πότε θα επιταχύνει ή θα επιβραδύνει τον ρυθμό του, ανάλογα με τις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις.
 4. Ευελιξία οικονομική αφού δεν πληρώνει με δόσεις σε ορισμένο χρόνο, αλλά ανάλογα με το πόσα μαθήματα παίρνει κάθε φορά.
 5. Ευελιξία σειράς ή αλληλουχίας μαθημάτων αφού δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα και μπορεί να επιλέγει κάθε φορά τα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν.

Το Heriot Watt University του Εδιμβούργου (HWU), είναι ένα κρατικό πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1821 (και είναι το πρώτο τεχνολογικό πανεπιστήμιο στον κόσμο αφού οφείλεται στον πατέρα της Βιομηχανικής Επανάστασης, τον γνωστό Watt). Είναι επίσης διεθνούς φήμης για την καινοτομική εκπαίδευση και τις πρωτοπόρες πρακτικές του, χαρακτηριστικά στα οποία οφείλεται η εξέχουσα θέση του στην παγκόσμια πανεπιστημιακή εκπαίδευση.


ExpertIn
ExpertIn
Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  2:12 πμ - 19/11/2019