15/07/2010

Συνοδευτική Επιστολή


Το βιογραφικό σας σημείωμα, θα πρέπει να συνοδεύετε απαραιτήτως και από μια επιστολή, στην οποία έχετε τη δυνατότητα να συστήσετε με περιληπτικό τρόπο τον εαυτό σας, να παρουσιάσετε συνοπτικά τα προσόντα σας και κυρίως να πείσετε τον αναγνώστη να διαβάσει προσεκτικά το βιογραφικό σας σημείωμα.                        

Η συνοδευτική επιστολή είναι η πρώτη σας επαφή με έναν πιθανό εργοδότη και αποτελεί ένα δείγμα της δουλειάς που μπορείτε να προσφέρετε. Για το λόγο αυτό πρέπει να είναι σύντομη, να χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, να είναι προσεκτικά γραμμένη και να περιλαμβάνει τις σωστές πληροφορίες.

Χρήσιμες οδηγίες για τη σύνταξη της Συνοδευτικής Επιστολής:

  • Αποφύγετε τις χειρόγραφες επιστολές. Μια δακτυλογραφημένη επιστολή είναι πάντα πιο ευανάγνωστη και δημιουργεί καλύτερη εντύπωση για το άτομό σας.
    Στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας συμπληρώστε τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμό - διεύθυνση - τηλέφωνο - e-mail ή fax και την ημερομηνία αποστολής του γράμματος. Ακριβώς από κάτω στην αριστερή πλευρά της σελίδας σημειώστε τα πλήρη στοιχεία του προσώπου ή της εταιρίας όπου απευθύνεστε.
  • Κάντε μια σύντομη αναφορά του γιατί αιτείστε για τη θέση και την πηγή πληροφόρησης, πως μάθατε για αυτή (αγγελία, δημοσίευμα κ.λ.π.).
  • Δείξτε ότι γνωρίζετε κάποια πράγματα για την εταιρία ή το φορέα στον οποίο απευθύνεστε.
  • Αναφέρετε συνοπτικά τις ικανότητές σας για τη θέση εργασίας που σας ενδιαφέρει, δύο - τρία κύρια σημεία που αποτελούν τα προτερήματα σας, τα προσόντα σας και τα προσωπικά χαρακτηριστικά σας.
  • Συνεχίστε με μια εμφατική αναφορά στο ενδιαφέρον σας γι' αυτή τη θέση και στο τι είναι αυτό που σας ελκύει.
  • Αναφέρετε ότι εσωκλείετε το βιογραφικό ή ότι άλλο συνημμένο στέλνετε.
  • Μην ξεπεράσετε τη μία σελίδα και ακολουθήστε την τυποποιημένη μορφή ενός επαγγελματικού γράμματος.

Μην ξεχνάτε ότι απώτερος στόχος σας είναι να πείσετε τον πιθανό εργοδότη να σας καλέσει για προσωπική συνέντευξη.Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  5:56 μμ - 17/1/2020