25/07/2010

Ξεκινώντας στον επαγγελματικό στίβο.


Πολλοί απόφοιτοι ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών πιστεύουν ότι το δίπλωμα τους αποτελεί το διαβατήριό τους για μία σίγουρη καριέρα. Η πραγματικότητα όμως είναι συχνά σκληρή. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην παρασυρθείτε από την υπερβολική αισιοδοξία.                                                      
  • Λίγο πριν αρχίσετε την έρευνα των μικρών αγγελιών χρησιοποιήστε το χρόνο σας για να ετοιμάσετε ένα καλό βιογραφικό σημείωμα και μια συνοδευτική επιστολή. Αν δεν είστε σε θέση να δημιουργήσετε μόνοι σας τα έγγραφα αυτά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που ειδικεύονται στην σύνταξη βιογραφικού ή ακόμα και να ενημερωθείτε για τον τρόπο σύνταξης του βιογραφικού από την ιστοσελίδα μας.
  • Προσπαθείστε να συγκεντρώσετε συστάσεις ενημερώνοντας πάντα τα άτομα που θα χρησιμοποιήσετε ζητώντας την άδειά τους.
  • Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας από το internet και σε ιστοσελίδες όπως η δική μας (www.CareerPlanner.gr). Οι ιστοσελίδες ανεύρεσης προσωπικού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στον υποψήφιο εργοδότη και αποτελεί τον  πιο γρήγορο τρόπος δημοσίευσης μιας θέσης εργασίας. 
  • Μάθετε λεπτομέρειες για τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Πληροφορηθείτε το μισθό το ωράριο και τα καθήκοντα εργασίας. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους εργοδότες εκείνους που αλλάζουν προσωπικό συνέχεια. Είναι καλύτερο να καθυστερήσετε λίγο την εύρεση εργασίας από το να ψάχνετε για καινούρια σε λίγους μήνες.
  • Προσέξτε πολύ την εμφάνισή σας όταν πηξαίνετε για προσωπική συνέντευξη. Η εμφάνιση υποδηλώνει πολλά για τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τη σημασία που δίνετε στην λεπτομέρεια. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική.
  • Ψάχνοντας για εργασία συμπεριφερθείτε με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που θα είχατε αν δουλεύατε. Φτιάξτε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ανεύρεσης εργασίας που να διαρκεί 09.00 με 17.00. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε δουλειά και δραστηριοποιήσε καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας.
  • Εξασκηθείτε στις προσωπικές συνεντεύξεις. Κάντε μια λίστα με τις ερωτήσεις που πιστεύετε ότι θα σας κάνει ένας πιθανός εργοδότης, καταγράψτε τις απαντήσεις και ξεκινήστε τις πρόβες. Βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου "ποιό είναι το κυριότερο πλεονέκτημα ή αδυναμία σας;", "πώς μπορείτε να βοηθήσετε την εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της;" . Είναι ο ιδανικότερος τρόπος να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη, ιδιαίτερα αν σας προκαλεί άγχος η όλη διαδικασία.
  • Να είστε σίγουρος για τον εαυτό σας. Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας για εργασίες που δεν μπορείτε ή δεν έχετε τα προσόντα να κάνετε. Μην μπερδεύετε την αυτοπεποίθηση με την υπεροψία, Οφείλετε να γνωρίζετε τις ικανότητες και τις αδυναμίες σας.
  • Μην απογοητεύεστε και μην παίρνετε την απόρριψη προσωπικά. Στις μέρες μας στην αγορά εργασίας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Το γεγονός της απώλειας μιας θέσης εργασίας δεν σημαίνει ότι δεν είστε ικανός ή δεν έχετε προσόντα, Μην χάνετε παραπάνω χρόνο για μια χαμένη θέση εργασίας. Συνεχίστε την προσπάθεια και είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα ανταμιφθείτε.
 
Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  4:19 πμ - 13/12/2019