METRO AEBE
29/08/2010

Εγκαίνια νέου Μetro Cash & Carry Σπάρτης


Την Πέμπτη 15/7/2010 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Metro Cash & Carry στη Σπάρτη, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και πλήθους επαγγελματιών. Την προηγουμένη το απόγευμα, έγινε σε στενό κύκλο εργαζομένων, συνεργατών και φίλων ο αγιασμός, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ευστάθιος, παρουσία του Νομάρχη Σπάρτης κ. Κωνσταντίνου Φούρκα, καθώς και της διοίκησης της εταιρείας.

Το κατάστημα, συνολικής επιφάνειας 2.300 τ.μ., βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση, στο 4ο χλμ. Σπάρτης - Γυθείου, ενώ το ύψος της επένδυσης έφθασε τα 4,2 εκ.€.

Το νέο κατάστημα της αλυσίδας Metro Cash & Carry είναι άρτια εξοπλισμένο από κάθε άποψη και διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης 100 θέσεων. Απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής όπως ιδιοκτήτες παντοπωλείων, mini-market, χώρων εστίασης και διασκέδασης (ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, καντίνες, ψησταριές, κ.λπ.), καθώς επίσης και ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, προσφέροντάς τους πάνω από 15.000 είδη. Οι χώροι πώλησης των 1.900 τ.μ. είναι ειδικά τμηματοποιημένοι ανά κατηγορία προϊόντων και με την άρτια σήμανσή τους εγγυώνται άνετες και γρήγορες αγορές. Οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής του νομού Λακωνίας στους οποίους απευθύνεται, με την ανταπόκρισή τους αγκάλιασαν ήδη θερμά το κατάστημα από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.

Η METRO ΑΕΒΕ, μια εταιρεία αμιγώς ελληνικών συμφερόντων, απαντά στην οικονομική κρίση επενδύοντας και επεκτείνοντας τα δίκτυα καταστημάτων της.  Με το νέο κατάστημα της Σπάρτης δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς με την προώθηση των προϊόντων τους. Η εταιρεία έχει σαν βασική προτεραιότητα να είναι ο συνεργάτης που θα αποτελεί το στήριγμα των πελατών της για την οικονομική τους ανάπτυξη και ευρωστία,  προκειμένου να ανταπεξέλθουν  με επιτυχία στις δυσβάσταχτες για πολλούς δυσκολίες που έχει προκαλέσει η ύφεση της οικονομίας μας. Έτσι, με τη διαπραγματευτική δύναμη που διαθέτει, εξασφαλίζει μέσω των προμηθευτών πάντα το καλύτερο για τους πελάτες της, παραχωρώντας τους κάθε πρόσθετο κέρδος που προκύπτει και διαμορφώνοντας έτσι συνεχώς τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές. Αυτός είναι και ο πρώτιστος παράγοντας επιτυχίας της.  

Ο Πρόεδρος της METRO κ. Παντελής Παντελιάδης επισήμανε ότι η εταιρεία έχει επιλέξει την ανάπτυξη σαν μέσο αντίδρασης στο δυσχερές οικονομικό κλίμα, και έχει θέσει ως στόχο τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας για την φετινή χρονιά. Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα επίτευξη αυτού του στόχου, αφού, στα μέσα της χρονιάς, οι νέες θέσεις έφτασαν ήδη τις 196, προσμετρώντας τα 30 περίπου άτομα που έχουν επιλεχθεί από το νομό Λακωνίας για να αποτελέσουν το δυναμικό του καταστήματος Σπάρτης και έτσι σύντομα η  εταιρεία θα αριθμεί 4.000 υπαλλήλους.

H METRO έχει πετύχει να είναι σήμερα η πρώτη και μεγαλύτερη  εταιρεία Cash & Carry στην Ελλάδα, με δίκτυο καταστημάτων που απαρτίζεται από 36 σημεία. Ο τζίρος της για το 2009 ξεπέρασε τα 668 εκ.€, αυξημένος κατά 2,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.


Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  4:39 πμ - 22/11/2019