RDC Informatics
31/08/2010

Πανελλαδικός οδηγός ξενόγλωσσης εκπαίδευσης: language-schools.gr


Ο Διονύσης Κουτσαντώνης, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της RDC Informatics, μιλάει για τη λειτουργία του πανελλαδικού οδηγού ξενόγλωσσης εκπαίδευσης language-schools.gr.

Career Planner: Ποιος ο σκοπός δημιουργίας του πανελλαδικού οδηγού εκπαίδευσης language-schools.gr;                                                  

Η εκπαίδευση στις ξένες γλώσσες αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού κέντρου φοίτησης είναι μια διαδικασία εξαιρετικής σημασίας για κάθε μαθητή. Καθώς οι μεθοδολογίες και τα σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας εξελίσσονται συνεχώς, είναι σημαντικό κάθε μαθητής ή γονέας να ενημερώνεται σωστά για τις προσφερόμενες υπηρεσίες κάθε κέντρου ξένων γλωσσών και να κάνει την ιδανική επιλογή φοίτησης κατόπιν συγκριτικής αξιολόγησης. Αυτή ακριβώς την ανάγκη επιθυμούμε να καλύψουμε με τη δημιουργία του πανελλαδικού οδηγού ξενόγλωσσης εκπαίδευσης language-schools.gr.


C.P.: Τι ακριβώς είναι ο πανελλαδικός οδηγός εκπαίδευσης language-schools.gr?

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ψηφιακή εφαρμογή του Διαδικτύου (Internet) που αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των διαθέσιμων κέντρων ξένων γλωσσών κάθε γειτονιάς. Λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.language-schools.gr, η χρήση του είναι απολύτως δωρεάν από όλους και παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές επιλογές που έχει κάθε σπουδαστής ξενόγλωσσης παιδείας στην περιοχή του αλλά και ευρύτερα σε όλη την Ελλάδα. Ο οδηγός αποτελεί πραγματικά μια καινοτόμα εφαρμογή που επιχειρεί να «χαρτογραφήσει» την αγορά της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στη χώρα μας παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για κάθε κέντρο ξένων γλωσσών σε συνδυασμό με χαρτογραφικές απεικονίσεις που γίνονται με την εφαρμογή Google Μaps. Μέσα από τις εξελιγμένες μηχανές αναζήτησης του οδηγού σε συνδυασμό με την αποτύπωση του συνόλου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε ψηφιακούς χάρτες, οι υποψήφιοι μαθητές και γονείς έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις διαθέσιμες εκπαιδευτικές προτάσεις κάθε περιοχής με μερικά μόνο κλικ!

C.P.: Ποιες οι δυνατότητες που παρέχει ο οδηγός στους τελικούς χρήστες;

Ένας χρήστης του διαδικτύου μπορεί να αναζητήσει με γεωγραφικά κριτήρια τα κέντρα ξένων γλωσσών μιας Πόλης, Περιοχής, Δήμου ή ενός συγκεκριμένου Τ.Κ. ή εναλλακτικά να πλοηγηθεί επάνω στον ψηφιακό χάρτη της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης όπου μπορεί να εντοπίσει άμεσα τα εκπαιδευτικά κέντρα της γειτονιάς του. Επίσης μπορεί να εντοπίσει τα στοιχεία επικοινωνίας ενός εκπαιδευτικού κέντρου που γνωρίζει την επωνυμία του ή είδε την ταμπέλα του στο δρόμο ή απλά του το συνέστησαν, αναζητώντας το με την επωνυμία ή το διακριτικό τίτλο λειτουργίας του. Επιπλέον ο οδηγός είναι σε θέση να απαντήσει σε πιο σύνθετα ερωτήματα του τύπου «Μένω στη Γλυφάδα και θα ήθελα να μάθω Κινέζικα» εμφανίζοντας τις σχετικές διαθέσιμες επιλογές εκπαίδευσης. Στη βάση δεδομένων του οδηγού περιλαμβάνονται τα Κέντρα Ξένα Γλωσσών όλης της Ελλάδας, με τα στοιχεία επικοινωνίας και τη διεύθυνσή τους καθώς επίσης και πληροφορίες για τις γλώσσες που διδάσκουν (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, κλπ). Επίσης σε επιλεγμένα κέντρα ξένων γλωσσών μπορεί κανείς να βρει τη θέση τους σε ψηφιακό χάρτη, e-mail επικοινωνίας και web site εφόσον διαθέτουν, καθώς επίσης και το διαφημιστικό τους υλικό σε ψηφιακή μορφή για ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα και μελέτη!

C.P.: Πως μπορεί να συμμετάσχει ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών στον οδηγό;

Όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών που λειτουργούν στην Ελλάδα μπορούν να καταχωρηθούν απολύτως ΔΩΡΕΑΝ στις σελίδες του οδηγού language-schools.gr. Αρκεί να συμπληρώσουν την on-line φόρμα καταχώρισης των στοιχείων τους και μέσα σε 48 ώρες τα στοιχεία τους θα είναι δημοσιευμένα στον οδηγό.

C.P.: Υπάρχουν δυνατότητες προβεβλημένων καταχωρίσεων στον οδηγό για τα κέντρα ξένων γλωσσών;

Μέσα από δύο πακέτα προβεβλημένων καταχωρήσεων (Basic & Promo Pack) κάθε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών μπορεί να επικοινωνήσει τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα μέσα από τις σελίδες του language-schools.gr, καθώς επίσης και να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες καταχωρήσεις. Είτε έχει, είτε δεν έχει κάποια παρουσία στο διαδίκτυο ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών, η διαφημιστική του προβολή στο language-schools αποτελεί την πιο οικονομική και συνάμα αποδοτική διαφήμιση με ελάχιστο κόστος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο των καταχωρήσεων του language-schools.gr καταχωρείται για όλους τους διαφημιζόμενους και στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, π.χ. Google, εξασφαλίζοντας εμφάνιση στις πρώτες σελίδες των μηχανών αυτών σε αναζητήσεις σχετικές με τη διδασκαλία ξένων γλωσσών.

C.P.: Υπάρχει ειδική μέριμνα για τη διαφήμιση-προώθηση δικτύων κέντρων ξένων γλωσσών που αναπτύσσονται με franchise;

Πέρα από την ομοιόμορφη καταχώρηση των στοιχείων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που ανήκουν σε συνεργαζόμενα δίκτυα, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής σήμανσης (με το λογότυπο του δικτύου) μέσα στους ψηφιακούς χάρτες της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Με τον τρόπο αυτό προάγεται η αναγνωρισιμότητα του brand ενός δικτύου, καθώς ο υποψήφιος μαθητής μπορεί εύκολα να διακρίνει ποιες είναι οι επιλογές «επώνυμης» ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή του. Επίσης η τοποθέτηση των σημείων των δικτύων Κέντρων Ξένων Γλωσσών επάνω στο χάρτη μπορεί πολύ εύκολα να αποτελέσει ένα εξαίρετο εργαλείο για την προσέλκυση νέων συνεργατών (franchisees). Μέσα από το ψηφιακό χάρτη της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης του language-schools.gr, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει ποιες περιοχές είναι διαθέσιμες για την ίδρυση ενός νέου σημείου ενός επώνυμου δικτύου σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό στην ευρύτερη περιοχή που σκέπτεται να δραστηριοποιηθεί.

C.P.: Πως μπορεί ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών να μάθει περισσότερα για τον οδηγό language-schools.gr;

Προτρέπουμε τους υπευθύνους κάθε Κέντρου Ξένων Γλωσσών να επισκεφθούν τον οδηγό στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.language-schools.gr για να δουν τη λειτουργικότητά του. Παράλληλα προτείνουμε να κάνουν έναν έλεγχο κατά πόσο το Κέντρο τους είναι καταχωρημένο στον οδηγό και τα στοιχεία που υπάρχουν είναι ακριβή. Σε περίπτωση που υπάρχουν διορθώσεις ή ελλείψεις μπορεί να συμπληρωθεί η σχετική φόρμα ώστε να ενημερωθεί κατάλληλα το περιεχόμενο του οδηγού.


Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  1:38 πμ - 16/11/2019