25/10/2010

Το συνέδριο του ΣΕΤΕ με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη»


Πρωτόγνωρη χρονιά για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2010 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ν. Αγγελόπουλος, κατά την εισηγητική του ομιλία στο συνέδριο με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος.

Ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε ότι «στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη διεθνή τουριστική κίνηση από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 προστέθηκαν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας το 2009 και η κακή, κάκιστη δημοσιότητα για τη χώρα μας, ως συνέπεια των όσων συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2010» και συμπλήρωσε ότι «έχοντας πλέον ξεκάθαρο το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς, θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε αναλύσεις για το τι πιθανώς να είχαμε κάνει καλύτερα και πώς αποφύγαμε τα χειρότερα.

Τα μνημόσυνα, όμως, δεν έχουν ενδιαφέρον, γι’ αυτό καλύτερα να προσπαθήσουμε να δούμε το μέλλον, αφού σημειώσουμε ότι τα φετινά αποτελέσματα δεν προσφέρονται για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες».

Νέος τρόπος προβολής

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος μίλησε για ριζικές αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της Ελλάδας με τις τουριστικές αγορές, ανακοινώνοντας ότι από το Νοέμβριο η Ελλάδα αρχίζει τη διαφημιστική της εκστρατεία, όχι όμως με σποτάκια ως εργαλείο ανάπτυξης του τουρισμού αλλά με μια προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας που θα εξελίσσεται μέσα στο χρόνο ανάλογα με το πότε μπαίνει μια αγορά στο παιχνίδι των κρατήσεων, με βασικό όχημα σε αυτή την προ- σέγγιση το Διαδίκτυο, με τα σύγχρονα εργαλεία του.

Επίσης, ανακοίνωσε τρία προγράμματα ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Ελλάδας: το πρώτο είναι η ανάπτυξη του περιεχομένου των 90 εμπειριών, ένα πρόγραμμα που αφορά σε όλη την Ελλάδα, με εμπειρίες που μπορούν να αναδειχθούν ως ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα, με το διαγωνισμό ήδη να έχει προκηρυχθεί· το δεύτερο αφορά στην προβολή της Θεσσαλονίκης και φέρει την ονομασία «Σταυροδρόμι Πολιτισμών»· και το τρίτο είναι ένα πρόγραμμα που θα προβάλλει όλες τις δραστηριότητες που συμβαίνουν σήμερα στην Αθήνα.

«Αναπτυξιακός νόμος σε δύο εβδομάδες»

Όσον αφορά στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο αναπτυξιακός νόμος, βασική φιλοσοφία του οποίου θα είναι οι φοροαπαλλαγές και οι αποσβέσεις.

Επίσης, τόνισε ότι ο νόμος θα προσφέρει ειδικά κίνητρα για την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, των νέων δράσεων και της επιχειρηματικότητας των νέων, ενώ αναφέρθηκε και στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που το υπουργείο δημιουργεί για την καλύτερη και ευκολότερη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα κατάρτισης σε τουριστικά επαγγέλματα.


Πηγή: Hellenic Business (www.hbnews.gr), 20.10.2010

Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  12:38 πμ - 12/11/2019