04/11/2010

Απολογισμός ΕΚΕ από την ΑΒ σε τρεις άξονες: Προϊόντα, Άνθρωπος και Περιβάλλον


Στην δημοσίευση του δεύτερου Εταιρικού Κοινωνικού Απολογισμού της προχώρησε η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ παραθέτοντας τις επιδόσεις και τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου με βάση τους τρεις πυλώνες δραστηριοποίησής του:

  1. Προϊόντα.
  2. Άνθρωπος.
  3. Περιβάλλον.

Ο απολογισμός της ΑΒ, και για το 2009, βασίζεται στις αρχές της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative (GRI) αλλά και στις αξίες της εταιρείας: “Αποφασιστικότητα – Ακεραιότητα –Θάρρος – Ταπεινοφροσύνη – Χιούμορ” και έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εταιρικής λειτουργίας.

Ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ, σχολιάζει σχετικά ότι “για όσους λένε ότι ένας απολογισμός είναι κάτι εύκολο, που απλά περιλαμβάνει νούμερα, θα απαντήσω ότι ένας απολογισμός θέλει δέσμευση και όραμα. Δέσμευση ως προς τους ανθρώπους (πελάτη – συνάδελφο – κοινωνικό εταίρο), επένδυση σε νέες τεχνολογίες και υποδομές και όραμα για ένα καλύτερο αύριο, όπου το κέρδος θα μπορεί να συνεπάγεται και της Κοινωνικής συνείδησης”.

Η έκθεση καθορίζει τις στρατηγικές προτεραιότητες της ΑΒ και σημειώνει την πρόοδο που έχει γίνει για κάθε έναν από τους πυλώνες δραστηριοποίησης:

  1. Όσον αφορά στα προϊόντα, διασφαλίζει την ποιότητά τους και ενημερώνει καταναλωτικό κοινό όσον αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων, ενώ παράλληλα προωθεί την υγιεινή διατροφή ως πρωταρχικού παράγοντα της καλής ποιότητας ζωής.
  2. Όσον αφορά στον άνθρωπο, προτεραιότητα της ΑΒ αποτελεί η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η εξέλιξη όλων των εργαζομένων της αλλά και η ανάληψη εταιρικών δράσεων, που στοχεύουν στην κάλυψη βασικών κοινωνικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών.
  3. Τέλος όσον αφορά στον πλανήτη, η ΑΒ εστιάζει στην μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και της επιβάρυνσης που προκαλείται στο περιβάλλον. Ενώ παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκπαίδευση και στην παρακίνηση των καταναλωτών για ανακύκλωση.


Πηγή: www.greenbusiness.gr, 04/11/2010

Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  8:44 πμ - 18/1/2020