11/03/2011

Πράσινες μηχανές αναζήτησης αντισταθμίζουν CO2 και κάνουν φιλανθρωπίες


Carbonfund.org
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Carbonfund.org  ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου την έναρξη του www.envirosearch.org, μιας φιλικής προς το περιβάλλον μηχανής αναζήτησης.

Δρομολογήθηκε από την Carbonfund.org, που υποστηρίζει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αναδάσωσης σε όλο τον κόσμο, είναι ελεύθερο στην πρόσβαση, τροφοδοτείται από το Bing και φιλοξενεί διαφημίσεις μέσω του Yahoo.

Τα έσοδα από αυτές τις διαφημίσεις δωρήθηκαν από το Carbonfund.org για περιβαλλοντικά έργα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της αναδάσωσης στην Αϊτή και του έργου Mangrove στην Ινδία.

www.envirosearch.org
Η καταπράσινη φύση της μηχανής αναζήτησης αποτυπώνεται στα αποτελέσματα αφού για παράδειγμα πληκτρολογώντας BP στο  www.envirosearch.org πρώτη επιλογή στη λίστα είναι η ιστοσελίδα της εταιρείας και όχι πληροφορίες σχετικά με την πρόσφατη διαρροή πετρελαίου, τα ίδια αποτελέσματα που επιστρέφονται στην αναζήτηση μέσω www.bing.com.

Οι πράσινες μηχανές αναζήτησης έχουν εδώ και πολλά χρόνια αυξανόμενη δημοτικότητα και ίσως ένα από τα μεγαλύτερα είναι το Google-powered – www.carbonneutralsearch.co.uk που αγοράζει άνθρακα αντισταθμίζοντας τις αναζητήσεις με στόχο ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Η μηχανή αναζήτησης www.gigablast.com παράγει το 90% της ενέργειάς που καταναλώνει από αιολική ενέργεια και η Yahoo τροφοδοτεί το www.goodsearch.com που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μία από τις συμμετέχουσες φιλανθρωπικές οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένων πολλών περιβαλλοντικών – να υποστηρίξουν την προσπάθεια μέσω των αναζητήσεων καθώς προσφέρουν αυτόματα 0,01 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους.


Πηγή: www.greenbusiness.gr, 08/03/2011


Καλωσήρθατε στην Career Planner!
clock  7:23 μμ - 17/1/2020